آشنایی با معضلی به نام بیش فعالی کودک
بدون شک شما هم در اقوام و آشنایان خود کودک بیش فعالی را سراغ دارید که از شیطنت ها و بازیگوشی های بیش از حد او به ستوه آمده اید. بیش فعالی کودک(ADHD) یکی از بزرگ ترین و در عین حال معضلاتی است که بسیاری از پدر و مادرها را به دردسر انداخته است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این دسته از کودکان غالبا بسیار باهوش و با استعداد می باشند، اما با این وجود نمی توانند به موفقیت های چشمگیری در عرصه تحصیل و شغل دست پیدا کنند. اصلی ترین دلیل این موضوع این است که بیش فعالی کودک زمینه کاهش تمرکز وی را تشدید نموده و موجب می شود که فرد انرژی خود را در راستای انجام کارهای درست مورد استفاده قرار ندهد.
پدران و مادرانی که دارای کودک بیش فعال هستند، با به کارگیری روش های گوناگون می توانند موجبات افزایش تمرکز فرزند خود را فراهم ساخته و بدین ترتیب باعث شوند که این انرژی و استعداد در مسیر درست به کار گرفته شود.
علائم بیش فعالی کودک
اگرچه بیش فعالی کودک به سادگی قابل تشخیص است، اما از جمله مهم ترین علائم آن می توان به مواردی زیر اشاره کرد:
- مشکل در سازماندهی وظایف
- حواس پرتی
- اجتناب از کارهایی با تلاش فراوان
- ناتوانی در حفظ توجه در انجام یک کار
- مشکل در ادامه دادن یک کار تا دستیابی به نتیجه
- بی قراری
- زیاده گویی
- نا آرامی و…
شاید برایتان جالب باشد بدانید که اصلی ترین نشانه بیش فعال بودن یک کودک این است که یک الگوی دائمی موجب ایجاد اختلال در عملکرد یا رشد وی می گردد.
لازم به ذکر است که این دسته از علائم غالبا پیش از رسیدن کودک به سن ۱۲ سالگی نمایان می شوند.
به یاد داشته باشید که…
اگرچه علائم ADHD را به سمت و سویی سوق می دهند که عصبانیت شما را برانگیخته و باعث شرمندگی شما پیش دیگران می شوند، اما همواره به یاد داشته باشید که این کودکان عامدانه به انجام این کارها نمی پردازند. آن ها نیز دوست دارند همچون همسن های خود آرام در گوشه ای بنشینند، به تمیز کردن اتاق خود بپردازند و یا به حرف والدین خود گوش دهند، اما در انجام این کارها مهارتی ندارند. بنابراین از سرزنش کردن آن ها بپرهیزید!