آشنایی با معضلی به نام شب ادراری کودک
شب ادراری کودک یکی از رایج ترین مشکلاتی است که بسیاری از کودکان از آن رنج می برند. این مشکل غالبا کودکان بیش از ۵ سال، کودکان دبستانی و حتی در برخی موارد نوجوانان را به خود درگیر ساخته و بدین ترتیب موجب شرمساری آنان می گردد. لازم به ذکر است که شب ادراری کودک برای او مشکلی جدی محسوب نشده و در بسیاری از مواقع بدون نیاز به مراجعه به پزشک و توسل به سایر راه حل ها رفع می گردد.
حال شاید این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که شیوع شب ادراری در چه بازه سنی بیشتر است؟
جالب و در عین حال لازم است بدانید که این مشکل غالبا در میان کودکانی که به تازگی توالت رفتن را یاد گرفته اند، اتفاق می افتد. بر اساس تحقیقات انجام شده حدود ۲۰ درصد از کودکان تا سن ۵ سالگی و ۱۰ درصد از آن ها تا رسیدن به سن ۷ سالگی با این مشکل مواجه می گردند. گفتنی است که وقوع شب ادراری در سال های پایانی دوران نوجوانی به یک تا سه درصد کاهش پیدا می کند. جالب تر این که شب ادراری در میان پسران ۲ تا ۳ برابر دختران شایع می باشد.
انواع شب ادراری کودک
-
شب ادراری اولیه
شب ادراری اولیه به حالتی گفته می شود که کودک هیچ گونه کنترلی بر روی مثانه خود نداشته و بدین ترتیب همیشه رختخوابش را خیس می کند.
-
شب ادراری ثانویه
در این نوع شب ادراری برای مدت زمانی کوتاه نظیر یک دوره ۶ ماهه مثانه خود را کنترل نموده و از آن پس در انجام این کار ناتوان است.به همین دلیل رختخواب خود را خیس کرده و از این عمل غیر ارادی شرمگین می شود.
جالب است بدانید که شب ادراری اولیه نسبت به نوع ثانویه از شیوع بیشتری برخوردار می باشد. در صورتی که کودک یا نوجوان به شب ادراری ثانویه دچار باشد، نیازمند معاینه توسط پزشک است. چرا که این مشکل در این بازه سنی نمایان گر وجود مشکلاتی نظیر عفونت مجاری ادراری، مشکلات عصبی مربوط به مغز، استرس و… می باشد.