فضولی یا خبرچینی کودکان؛ دردسری بزرگ برای والدین
یکی از رایج ترین مشکلات که بسیاری از والدین را به دردسر انداخته است، فضولی یا خبرچینی کودکان می باشد. فضولی یا خبرچینی کودکان غالبا از سنین کم شروع شده و در صورت عدم درمان تا بزرگسالی نیز ادامه می یابد. این مشکل غالبا در سن ۸ تا ۹ سالگی رواج بیشتری داشته و اصلی ترین علت بروز آن این است که کودک با این کار سعی در محبوب تر کردن خود دارد.
اگر شما هم به آن دسته از افرادی تعلق دارید که از فضولی یا خبرچینی کودکان خود به ستوه آمده اید، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
همان گونه که می دانید یکی از مهم ترین خصیصه های کودکان کنجکاو بودن آن ها است که نشان از سالم و باهوش بودنشان دارد. همه ما روزی کودک بوده ایم و به خوبی از این موضوع با خبر هستیم. هر چه کودک در این زمینه آزادتر باشد، حس کنجکاوی وی از حد طبیعی فراتر رفته و به فضولی می گراید. در صورتی که والدین به مشکل این دسته از کودکان رسیدگی نکنند، هر چه فرزند آن ها بزرگ تر شود، این عادت اشتباه در وجود وی پر رنگ تر شده و می تواند زمینه ساز بروز رفتارهای ناپسند دیگری گردد. بنابراین فضولی یا خبرچینی کودکان را بی اهمیت ندانید و در پی اصلاح آن ها باشید.
علل فضولی یا خبرچینی کودکان
جالب است بدانید که کودکان به دلایل متعدد و متنوعی به خبرچینی روی می آورند. جالب تر این که بسیاری از آن ها از زشت و ناپسند بودن این عادت آگاه نبوده و به همین دلیل به ادامه آن اصرار می ورزند. فضولی یا خبرچینی کودکان گاه به دلایل و انگیزه های کودکانه ای رخ می دهد. برای مثال برخی کودکان به دلایلی از خواهر و برادر خود عصبانی شده و از همین رو اسرار آن ها را نزد والدین خود فاش می کنند.
به کودک خود بیاموزید که در چه مواردی می تواند با چه کسانی صحبت کند. تا بدین ترتیب کودک با محدوده آشنا شده و از خبرچینی دست بردارد. نادیده گرفتن فضولی یا خبرچینی کودکان می تواند آسیب های جبران ناپذیری بر جای بگذارد. زمان فضولی کودکان را تحت نظر قرار داده و بدین ترتیب موقعیت هایی را که امکان خبرچینی توسط آن ها وجود دارد، شناسایی نمایید.